Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Aston brengt de nieuwe generatie Vantage GT3 en GT4 mee naar de 86e editie van de 24 uur van Le Mans.

De nieuwe Vantage GT3 maakt zijn dynamisch debuut tijdens het Aston Martin Racing Le Mans Festival, intussen een vaste waarde als een van de openingsrace voor de officiële etmaalrace. De Vantage GT3 werd afgeleid van de Vantage GTE en maakt gebruik van dezelfde 4.0-liter V8 biturbo AMG die er in GT3-spec om en bij de 535 pk en 700 Nm koppel uitperst. Een opvallende keuze daar de Britten al laten weten hebben dat de nieuwe Vantage er binnenkort terug als (biturbo) V12 zal zijn. Dezelfde unit die ook voorin de DB11 (AMR) ligt.

Vantage GT3

Vantage GT3Vantage GT3

Voorts werd de 1.245 kg lichte racer nog voorzien van een stalen rolkooi, een sequentiële Xtrac zesbak, Alcon Motorsport-meerplatenkoppeling, viervoudig instelbare Öhlins-dempers, Alcon-remmen en Bosch Motorsport-ABS.

Vantage GT3

Vantage GT3Vantage GT3

Klantenversie

De iets toegankelijkere en vooral goedkopere versie van de Vantage GT3, die als Vantage GT4 door het leven gaat, is eveneens aanwezig op Le Mans, maar komt niet actie. Beide modellen zullen de rest van het jaar en begin 2019 verder ontwikkelt worden, om vervolgens op 1 maart 2019 voor het eerst aan de start te staan van een officiële wedstrijd.