Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Japanners bevestigen daarbij nog eens de intentie om de technologie van de TS050 Hybrid naar de straat te brengen.

Als de Japanse goden het willen mag Toyota zich nu zondag om 15 uur tot tweede Japanse constructeur ooit kronen die als eerste over de streep komt in de 24 uur van Le Mans. Maar Toyota denkt ook al verder want het ziet er naar uit dat ze zullen doorzetten met hun plannen om een straatversie te bouwen van de TS050 Hybrid. De GR Super Sport Concept toont hoe die er hoogst waarschijnlijk zal uitzien.

GR Super Sport Concept

GR Super Sport ConceptGR Super Sport Concept

1.000 pk

Het gecombineerd vermogen van maar liefst 1.000 pk bestaat uit een 2,4-liter twin turbo V6 met directe injectie en één of meerdere batterijmotor(en). Maar hoeveel vermogen elke motor apart produceert wil Toyota momenteel nog niet kwijt, net zoals verdere details. De concept car valt te ontdekken in Toyota’s fandorp naast het circuit.

GR Super Sport ConceptGR Super Sport Concept

Het verhaal doet denken aan de Mercedes-AMG Project One die op een gelijkaardige manier pure race-technolgie van het (F1-)circuit naar een straatauto heeft gebracht. We zijn dan ook razend benieuwd naar de verdere afloop en het uiteindelijke productiemodel!