Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Mazda geeft zijn roadster MX-5 een kleine maar belangrijke facelift. Inclusief extra pk’s, veiligheidssystemen én gebruiksgemak.

De geruchten deden al langer de ronde en zijn officieel gemaakt. De MX-5 krijgt inderdaad extra pk’s voor wie voor de meest krachtige 2.0-liter benzine kiest. Die is uiteraard nog steeds atmosferisch maar ziet zijn vermogen stijgen van 160 pk bij 6.800 tpm naar 184 pk bij 7.500 tpm. Het koppel steeg daarbij ook nog van 200 Nm naar 205 Nm bij 4.000 tpm. Tevens belooft Mazda een betere gascontrole doorheen de toeren. De 130 pk sterke 1.5 blijft dan weer onveranderd maar beide motoren zijn intussen gekeurd voor de nieuwe WLTP-cyclus.

Mazda MX5

Bijkomende nieuwigheden zijn er in de vorm van een in de diepte verstelbaar stuur, zij het slechts 30 mm, en wat Mazda zijn i-Activsense veiligheidssystemen noemt. Dat omvat onder andere een radargestuurde noodrem, verkeersbordherkenning en een achteruitrijcamera. Tot slot introduceert Mazda ook twee nieuwe, donkergekleurde 16- en 17-duims velgen en een bruine versie van de stoffen kap. De nieuwe MX-5 zal vanaf midden augustus bij de Belgische dealers staan. Extra foto’s, prijzen en info van zodra deze er zijn!