Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
uASYvjRZpNY

Een gerenommeerd fotografe zei ooit over de autosport: “The cars are awesome, yes, but they’ve been photographed thousands of times from all angles on every corner of the track.” Natuurlijk bedoelde ze gewoon dat er meer te zien is dan de auto’s alleen, maar aan de andere kant gaan mijn haren rechtop staan van dergelijke zeer kort door de bocht genomen uitspraken. Vanaf het moment dat je jezelf gaat opleggen om bepaalde dingen niet meer te fotograferen omdat ze al eerder gedaan zijn, ben je een slaaf geworden van iemands anders zijn verwachtingen.

Fotografen proberen met hun beelden een verhaal te vertellen, op hun eigen manier, in hun eigen stijl. Wat maakt het uit als daar beelden tussen zitten die al duizend keer eerder gedaan zijn? Het is de globale beleving die uiteindelijk het plaatje net wel of net niet doet kloppen. Het is zoals Speedhunter Larry Chen zegt: “Events like Le Mans or Indy 500, they’ve been existing like a century. Think of how many millions of photo’s exist from those events. I just want the people to see the pictures through my eyes, through my lens. It’s my way of capturing it, because it’s different then anyone else.”