Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De officiële lancering van Porsche’s elektrische sedan Taycan komt dichterbij. De Duitsers bevestigen alvast enkele smakelijke cijfers.

Eerst en vooral geeft Porsche meer info over het vermogen van de vierdeurs dat op 600 pk zal liggen. Daarmee sprint de voormalige Mission E (zijn we de enige die dat nog steeds beter vinden klinken?) in minder dan 3,5 s naar de 100 km/h en in minder dan 12 s naar de 200 km/h. En dit dankzij standaard vierwielaandrijving met één elektromotor voor elke as.

De Duitsers geven tot slot ook nog de opgegeven actieradius mee van ongeveer 500 km. Via specifieke snelladers zal de Taycan in 15 minuten kunnen laden tot 400 km rijbereik. Indrukwekkend, maar voorlopig zijn dit soort laders wel niet echt courant beschikbaar.

porsche taycan mission e

Momenteel is Zuffenhausen nog druk in de weer met de Taycan te testen in allerlei extreme omstandigheden. Porsche plant de eerste jaren zo’n 20.000 Taycans te kunnen bouwen. De kans is echter groot dat de vraag het aanbod zal overstijgen. De verkoop van de Taycan gaat vanaf 2019 officieel van start.