Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Michelin’s meest performante straatlegale band is toe aan een update. Het resultaat laat meteen flink snellere rondetijden optekenen.

Althans dat beweert Michelin zelf aan de hand van allerlei testen op het circuit van Nardo en de Nürburgring Nordschleife waar het respectievelijk een Porsche 911 GT2 RS en 911 GT3 RS vergelijk op de nieuwe Pilot Sport Cup 2 R versus de oude Pilot Sport Cup 2. Voor de GT2 RS betekende dat op Nardo een snelheidswinst van maar liefst 2,9 s per ronde of 0,5 s per kilometer.

Om diezelfde prestatie te behalen via extra pk’s zou je volgens Michelin zo’n 30% extra vermogen nodig hebben. Een 911 GT3 RS uitgerust met PS Cup 2 R banden legde op 20 april van dit jaar de 20,6 kilometer lange Nürburgring Nordschleife dan weer af in minder dan 7 minuten.

Smallere centrale groeven

Volgens de Fransen is de evolutie van de nieuwe band te danken het vernieuwde loopvlakprofiel dat verder is afgestemd op droge omstandigheden. De buitenste schouder van de band heeft minder inkepingen en een kleinere groef/loopvlakverhouding, waardoor er meer rubber in contact is met het wegdek. Bovendien zijn de centrale groeven in het loopvlak versmald zodat er nog meer rubber in contact kan zijn met het wegdek. In totaal heeft de nieuwe band een bijna 10 % groter contactvlak. Of de Cup 2 R daardoor ook slechter presteert wanneer het net niet droog is, is nog maar de vraag.

De nieuwe Pilot Sport Cup 2 R is in eerste instantie alleen beschikbaar in de afmetingen 265/35 ZR20 (99Y) en 325/30 ZR21 (108Y) voor de Porsche 911 GT2 RS en de Porsche 911 GT3 RS. Tevens is hij vanaf nu beschikbaar via de officiële Porsche-dealers in Europa en Noord-Amerika, en vanaf oktober ook via de bandendealers. Verdere typegoedkeuringen voor eerste montage volgen later.