Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Na onder andere Pirelli en Michelin speelt nu ook Yokohama in op de niet insignificante niche van eigenaars van youngtimers en klassiekers met kleine(re) velgmaat.

Het is een alom gekende frustratie: je wil je oude Mini of Porsche van vers rubber voorzien maar de keuze is beperkt tot enkele obscure bandenmerken wil je de originele afmetingen behouden. Vaak wordt dan gekozen om een velgmaat groter te gaan of om banden van een minder gekende constructeur te monteren die ook nog eens de looks van de band danig verstoren.

2019_DRIVRrit-20

Eerder brachten al constructeurs zoals Pirelli en Michelin enkele kleinere bandenmaten terug, voorzien van moderne bandentechnologie. En nu sluit ook Yokohama zich bij dat lijstje aan met de lancering van de G.T Special Y350, Advan A008P, Advan HF Type-D 008 en A539.

Yokohama GT Special Classic HR

Met de relatief smalle en hoge G.T Special Y350 met typisch zig-zagpatroon gaan de Japanners terug naar 1967 en de lancering van hun eerste radiaalband. Deze zal beschikbaar zijn in de voor toen courante maten van 14- en 15-duim en richt zich specifiek op Japanse en Europese modellen van die periode.

Porsche

Met de Advan A008P mikt Yokohama dan weer specifiek op eigenaars van de 930 Turbo, aangezien de auto destijds ook af fabriek met deze band geleverd werd. Eigenaars van standaard 911’s kunnen dan weer terecht bij de Advan HF Type-D 008 die in maten van 10- tot 15-duim geleverd wordt. Handig voor wie bijvoorbeeld een 911 SC heeft en niet kan/wil upgraden naar 16-duimsvelgen.

northcapeina911c

Tot slot is er nog de band van het type A539 met een klassiek designpatroon die bestemd is voor velgen tussen de 12- en 15-duim.

Meer info via: Yokohama

MEER LEZEN

Englebert: Belgische racebanden in de F1

Waarom de bandenindustrie sportieve youngtimers over het hoofd ziet

Repo: Continental Black Chili 2018, Provence – Côte d’Azur