Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het belang van een goed geproportioneerde en goed aanvoelende versnellingspook mag niet onderschat worden. Enter Simon Basil die sinds jaar en dag tegemoet komt aan de meest specifieke noden van petrolheads met een zwak voor het houten kleinood.

Vraag ons naar drie auto’s die af fabriek met een houden versnellingsbakpookje geleverd zijn en we komen niet veel verder dan de Porsche 917, Porsche Carrera GT en Lotus Elise Type 25. Porsche installeerde het pookje ooit vanwege zijn lichtgewichteigenschap, maar zo’n houten pook gewoon ook goed aanvoelen of zelfs de finishing touch zijn van een – al dan niet – sober interieur.

built by basil gear knob 5built by basil gear knob 1

built by basil gear knob 4built by basil gear knob 2

Gelukkig hoef je dankzij de Brit Simon Bazil geen Porsche-prijzen te betalen om van hetzelfde gevoel te kunnen genieten. De Brit recycleert sinds lange tijd skateboards om ze om te toveren in unieke pookjes met al even unieke patronen. Daarmee kan je het interieur van je moderne auto of youngtimer of klassieker omtoveren op een originele manier of net dat tikkeltje extra schakelcomfort geven. Alle pookjes zijn uniek en met de hand gemaakt, maar wie dat wil kan zijn eigen pookje op bestelling ook uniek laten maken. Prijzen variëren tussen de 60 en 75 pond. Extra inspiratie vind je op ‘s mans Instagram-account builtbybasil.

Meer info: builtbybasil.com

MEER LEZEN

Instafamous: #MakeGreenGreatAgain

Vraag: Wat zijn de coolste autosleutels?

Overzicht: De laatste achterwielaandrijvers met handbak