Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Met de lancering van de Bugatti Baby II heeft het Britse The Little Car Company (TLLC) zijn start naar het grote publiek toe allerminst gemist. Geen wonder dus dat het bedrijfje van het momentum gebruik maakt om zijn volgend project te lanceren. En dat in de vorm van de Aston Martin DB5 (Vantage) Junior.

Ook met de DB5 Junior mikt het bedrijfje op de meer gefortuneerde mama’s en papa’s die stiekem zelf nog kinds zijn. Dankzij het twee derde formaat kan je als volwassene immers zelf nog met het autootje rijden. Verschillende rijmodi (Novice, Expert en Race) geven rijders de keuze uit een maximumvermogen en -snelheid van respectievelijk 1,3 pk en 19 km/h of 6,7 pk en 48 km/h, terwijl de Race-setting een balance-of-performance setting activeert waardoor er competitief gereden kan worden met andere TLLC’s, zoals de Bugatti Baby II.

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_08

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_032020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_10

De quasi exacte replica van de DB5 kwam tot stand in samenwerking met Aston Martin zelf en garandeert een hoogwaardige afwerking, inclusief waarheidsgetrouwe ophanging, vier schijfremmen en hydraulische handrem, en waarheidsgetrouwe proporties van zowel het standaard kunststof koetswerk, als het optionele carbon koetswerk van de snellere versie die toepasselijk ‘Vantage’ gedoopt werd.

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_11

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_042020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_05

Die laatste schaaft nog enkele kilo’s van de 270 kg lichte basisversie, terwijl zijn topsnelheid stijgt naar 50 km/h. Tevens komt iedere Vantage Junior nog met een kuipvormige stoel, specifieke Vantage rijmodus en een mechanisch sperdifferentieel. Qua rijbereik mikt het bedrijfje op een autonomie tussen de 30 en 60 km. Afhankelijk van de specificatie en grootte van de (verwisselbare) lithium-ion batterij.

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_02

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_092020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_06

The Little Car Company wil maximaal 1.059 DB5’s Junior bouwen (naar analogie met het origineel) en geeft bijgevolg ook voorrang aan huidige eigenaars van een DB5. Om de authenticiteit van het autootje te beklemtonen voorziet Aston Martin dan weer een volwaardig chassisnummer waarmee je toegang krijgt tot de officiële Aston Martin Owners Club (AMOC).

2020_littlecarcompany_aston_martin_db5_junior_01

Met prijzen van minstens 35.000 pond (plus lokale taksen) voor de standaard DB5 Junior en 45.000 pond voor de DB5 Vantage Junior is het kleinood uiteraard niet voor iedereen weggelegd. Maar niettemin voorziet TLCC dat alle exemplaren snel een koper zullen vinden.

MEER LEZEN

Andy Palmer zwaait af als CEO bij Aston Martin

Aston Martin Valkyrie beleeft straatdebuut

Video: Aston Martin E46 M3, het beste van twee werelden?