Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
wemWykaLJ7s

James – DK Engineering – Cottingham en Andrew Smith zijn beiden eigenaar van een originele Ford GT40 die ze het ganse jaar door gebruiken waarvoor ie gemaakt is. Geen wonder dus dat ook de meest recente incarnatie hun aandacht trok. Een video-inzending en vele maanden wachten later zagen ze zo hun gezamenlijke collectie uitgebreid met de originele en huidige GT.

Wie ooit als toeschouwer was bij evenementen zoals Goodwood Revival, Spa 6 Hours en/of Classic of de Tour Auto zal ongetwijfeld al eens oog in oog gestaan hebben met de grijze Ford GT40 met nummerplaat ‘1 MUF’. Als een van de originele en Le Mans rijdende GT40’s is de auto sowieso al een icoon, maar wat het exemplaar van Cottingham en Smith extra bijzonder maakt is dat er ook mee geracet wordt. Hard zelfs.

Homologatiespecial

De nieuwe GT, die vanwege patenttechnisch redenen de ’40’ heeft moeten laten varen, is echter uit hetzelfde hout gesneden. Immers geboren voor de internationale circuits, om pas achteraf te worden geconverteerd naar de straat. Daarmee mocht de nieuwe GT, ondanks het verlies van twee cilinders, toetreden tot een selecte kring van rasechte homologatiespecials. En net dat maakte de nieuwe GT zo aantrekkelijk voor zijn nieuwe eigenaars, die de GT als eerbetoon in dezelfde ‘spec’ configureerden.

MEER LEZEN

Circuittest: Ford GT (2017)

Ford GT Carbon Series is… 18 kg lichter

Matching numbers: Autodromo Ford GT Owners Edition Chronograph