Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Zo heel nu en dan zijn er koopjes te doen in Zuffenhausen. Deze keer hebben we het echter niet over een nieuwe DRIVR, zoals de 968 CS of Cayman T, maar wel over Porsche ‘Turbienchen’ honing.

Meer en meer bedrijven zetten in op duurzaamheid en ecologie. Met de verontrustende wereldwijde afname van de bijenpopulatie in gedachten, zetten flink wat bedrijven bijenkolonies uit op hun terreinen. In ons land is het project ‘beepost’ – van u raadt het al postale operator bpost – zo’n voorbeeld. In Duitsland is onder andere Porsche eveneens in zo’n project gestapt. Duitsland telde immers anno 1952 nog zo’n 2,5 miljoen bijenkolonies, terwijl dat aantal nu nog slechts 1 miljoen bedraagt.

2020_porsche_turbienchen_honing_01

2020_porsche_turbienchen_honing_042020_porsche_turbienchen_honing_03

Porsche had al enkele jaren bijenkolonies rond hun off-road terreinen in Leipzig, en voegde daar recenter ook Zuffenhausen aan toe. Leipzig telt inmiddels al zo’n 3 miljoen bijen, oftewel circa 50 kolonies, en ook in Zuffenhausen hebben inmiddels 650.000 bijen er hun eerste seizoen op zitten. Resultaat hiervan zijn de eerste potten Stuttgartse ‘Turbienchen’ honing. Je kan deze lokaal in de omgeving van Stuttgart kopen, en uiteraard ook in het winkeltje bij het Porsche Museum. De voorraad is beperkt, wees er dus snel bij

MEER LEZEN

Porsche Taycan wordt sneller en krijgt nieuwe opties

Kort Getest: Porsche 718 Cayman S

Fotospecial: Autoworld Expo Porsche 356 70 Years