Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
zzxLn9zlhlA

Duitsland en Italië, ooit nog bondgenoten aan het front, vochten mid-jaren ’90 een onderlinge oorlog uit op het circuit.

Alfa Romeo was zich komen bemoeien in het DTM, en tot de ontsteltenis van de Duitsers, deden ze dat nog goed ook. Zo goed zelfs, dat Alessandro Nannini in 1994 kans maakte om het kampioenschap onder de voeten van Klaus Ludwig weg te kapen. Om nog aanspraak te kunnen maken op de titel, moest de Italiaan wel voor de Mercedes-piloot finishen in de straten van de Alemannenring.

Nannini startte de race pas als laatste, maar reed desondanks een schitterende wedstrijd. Hij sloeg er niet alleen in te klimmen naar de vierde plaats, maar hij wist ook titelrivaal Ludwig te passeren. Het opzet leek te slagen, tot Mercedes-rijder Roland Asch besloot daar een stokje voor te steken. Nannini werd opzettelijk aangetikt door Asch(ole), waarna de Alfa spinde en Nannini’s titelkansen smolten als sneeuw voor de zon. Al snel begon het Italiaans bloed te koken, en gingen de poppen aan het dansen.

MEER LEZEN

Docu op zondag: De geschiedenis van Alfa Corse in DTM

DTM video: The golden years

Internetpraat: BMW verkiest DTM boven Mini WRC