Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Het herfstweer heeft ons land net op het juiste moment bereikt, er zijn immers meer dan genoeg redenen om in je zetel te ploffen dit weekend. Zelfs al ben je geen wielerliefhebber, en laat je de start van de Tour links liggen, dan nog is er de GP F1 van Spa-Francorchamps. En voor zij die het in hogere sferen zoeken is er ook Pikes Peak.

Pikes Peak, een Amerikaanse klimkoers van 20 kilometer lang tot een hoogte van 4301m, kent ook in Europa meer dan enige naamsbekendheid. Al van in de jaren ’80 gingen onze rallymonsters los op de heuvelklim, met de ‘climb dance’ van Ari Vatanen als videografisch hoogtepunt in 1988. In recentere jaren werd de klim geheel geasfalteerd en ging de snelheid verder de hoogte in, met records op naam van Sébastien Loeb (2013) en Romain Dumas (2018) – met de volledig elektrische ID.R – tot gevolg.

Hanawa's EV Sports Concept

Dit jaar verwachten we geen zulke exploten. Meeste aandacht gaat dit keer naar ervaren rot – en legendarische fotograaf – Jeff Zwart die met een (moderne) Porsche 935 omhoog zal knallen. Pikes Peak is via sponsor Mobil1 te volgen vanaf zondag 9u ‘s ochtends lokale tijd, oftewel 15u onze tijd.

MEER LEZEN

Bentley viert Pikes Peak record met limited edition C GT

Op de rijlijn (Week 52): Pikes Peak, Paul Frère in de 350Z en Radwood LA

Waarom de VW ID.R Pikes Peak zo snel is