Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De hifi-specialisten van B&O genieten al een zeer goede reputatie ín de auto. Of ze dat succes ook erbuiten kunnen voortzetten met de draadloze E8 earbuds, voor de gelegenheid gehuld in een trendy likje Racing Green?

Groen is weer hot in autoland. Kijk daarvoor maar naar het succes van de #MakeGreenGreatAgain hashtag en gelijknamige Instagram-account, of de schijnbaar oneindige variaties die Porsche weer van de graskleur aanbiedt. Het is dan ook logisch dat steeds meer bedrijven buiten de autobranche hun producten in een likje British Racing Green hullen om octaanliefhebbers te verleiden.

beoplay e8 beoplay e8

De Beoplay E8 Racing Green Earbuds zijn daar het perfecte voorbeeld van. Bang en Olufsen geniet een goede reputatie in autoland, met in-car audiosystemen die zowel in de goedkoopste Ford Fiesta als in de duurste Audi A8 indruk maken. Maar bij B&O weten ze natuurlijk ook dat je niet constant in de wagen of de woonkamer zit, wat de Deense audiofirma gemotiveerd heeft om een stel draadloze earbuds te ontwikkelen om muziek mee te beluisteren, te telefoneren en nog zoveel meer.

beoplay e8 beoplay e8

Helemaal opgeladen houden de dopjes het vier uur uit, bedienen kan je ze door commando’s op de zijkant te tikken of via een bijgeleverde app. En verbinden met je smartphone? Dat gaat natuurlijk over Bluetooth, terwijl ze onderling nog eens via een ander protocol met elkaar communiceren. Het geluid zou volgens de marketingpulp niet minder dan sensationeel zijn, terwijl er verschillende pasvormen in rubber én schuimrubber meegeleverd worden. Ben je helemaal 3.0, dan kan je zelfs stemcommando’s aan Google of Apple doorgeven via de ingebouwde micro.

Wat dat nog allemaal met klassieke auto’s en gemanicuurde concours-gazons te maken heeft? Bitter weinig, natuurlijk. Maar tegelijk heeft B&O overschot van gelijk om een DRIVR-publiek te viseren, dat doorgaans van de leukere gadgets in het leven houdt. Draadloze earbuds horen daar anno 2018 zeker bij, net als een streepje goede muziek. Daarom riep B&O-ambassadrice Amy Shore recent op om een Spotify-lijst te compileren met de beste deuntjes om hoofdtelefoons of andere audio mee te quoteren. Blij dat onze inzending – het nummer dat sinds jaar en dag op Werchter gebruikt wordt om de PA ‘s ochtends op te warmen – erbij zit.

Vind jij het terug in deze lijst?

[Adviesprijs: 299 euro, alle info op BeoPlay.com]