Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Op zaterdag durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, omdat de boog nu eenmaal niet altijd gespannen kan staan. Getuige daarvan deze luchtige leestips.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Willy Coppens, drakendoder en meest succesvolle Belgische piloot van de Eerste Wereldoorlog – VRTNWS

Een paar maanden geleden hadden we het in deze rubriek al eens over The Red Baron: een Duitse gevechtspiloot uit de Eerste Wereldoorlog met het meeste overwinningen op zijn actief. Vandaag zetten we daar Willy Coppens tegenover, een Belgische vliegenier die gespecialiseerd was in het neerhalen van zogenaamde draken, ook tijdens WOI. Dat waren grote, sigaarvormige luchtballonnen van waaruit de Duitsers hun artilleriebeschietingen coördineerden – gevuld met waterstof om de onderneming nog wat hachelijker te maken. Coppens haalde er niet minder dan 34 neer, en bleef zelfs ooit in zo’n ballon hangen met zijn vliegtuig. Held.

– Ken Divjak, Redacteur

The Casio AE1200WH-1A World Timer, At Less Than One Dollar Per Time Zone – Hodinkee

Casio AE1200WH-1ADat je om horloges te kunnen appreciëren niet meteen een (kleine) lening hoeft aan te gaan, bewijst Hodinkee-redacteur Jack Forster deze week op passende wijze met een ode aan de Casio AE1200WH-1A World Timer. Een technisch huzarenstukje dat super accuraat en quasi onverwoestbaar is , maar intussen nog geen 25 dollar meer kost. Nog niet overtuigd? Dan geven we het woord aan Forster die het je graag in geuren en kleuren uitlegt.

– Pieter Ameye, Coördinator

The Ship Breakers of Bangladesh – VICE INTL

Een belangrijke bron van staal is recycling, waardoor afgeschreven auto’s, vliegtuigen en schepen vroeg of laat allemaal onder de slijpschijf gaan. Waar het vernietigingsproces van een auto eerder kleinschalig is, is het recyclen van cruiseschepen en olietankers uitgegroeid tot big business. Eerst wordt het schip per opbod verkocht aan afbraakbedrijven, waarna zij het volledig demonteren en het staal en overgebleven olieresten verkopen. De verhouding loonkost/opbrengst is het best in het verre Oosten, maar helaas staat veiligheid niet erg hoog op de prioriteitenlijst.

– Bert Claes, Fotograaf

Hemmings Real Estate – Hemmings 

Om een mooie autocollectie te kunnen uitbouwen heb je uiteraard genoeg ruimte nodig. Hemmings biedt, naast duizenden advertenties voor auto’s met verzamelwaarde, ook heel wat onroerend goed aan, voorzien van ruime garages. De echte koopjes zijn jammer genoeg verleden tijd, dromen van een villa met bijhorende oldtimercollectie kan natuurlijk wel!

– Koen De Beer, Freelancer