Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

We achten de kans klein dat er ooit iemand langer dan 58 jaar een Ferrari in zijn bezit heeft gehad. Maar alsof dat alleen al niet genoeg is, is de Ferrari van ex-admiraal Robert Phillips nog voor een heleboel andere redenen extra bijzonder.

Vrienden en familie verklaarden Phillips voor gek toen hij in 1960 met de hulp van een lening de bewuste 500 Mondial Series II kocht. De voormalige raceauto was na een relatief korte maar krachtige competitiecarrière immers niet meer in opperbeste staat en dus relatief duur. Maar Phillips, toen nauwelijks 24 jaar jong, zag de magie en het potentieel van de oude racer, en zette door. Hij zou er uiteindelijk 2.225 dollar voor ophoesten. Een beslissing waar hij nog steeds geen spijt van heeft gehad. Integendeel zelfs.

Phillips leerde sleutelen aan de racer, deed tal van trackdays aan beide kanten van de Verenigde Staten en gaf iets meer dan acht jaar geleden groen licht voor een complete restauratie. Met als doel hem uiteindelijk te zullen veilen. Niet vanuit puur winstbejag, maar vooral omdat de stijgende waarde ervoor gezorgd heeft dat het rijden en bezitten van de racer teveel kopzorgen met zich heeft meegebracht. En dat is natuurlijk altijd jammer.

Phillips bracht de unieke Ferrari, uitzonderlijk in French Racing Blue, deze week mee naar Jay Leno’s Garage waar beide heren de auto in detail bespreken. Al kan je je de bewuste Ferrari misschien ook nog herinneren van bij Petrolicious die enkele jaren terug Phillips en zijn 500 Mondial ook al in de schijnwerpers hebben gezet.

De 1955 Ferrari 500 Mondial Series II gaat tijdens de Gooding & Company-veiling van het aanstaande Pebble Beach Concours onder de veilinghamer. De opbrengst wordt geschat op tussen de 5,5 en 7,5 miljoen dollar. Je zou er voor minder niet meer mee durven buitenkomen.

[Lot: Gooding & Co]