Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
wtcJVCXT8P0

Na het verhaal van de Koenigsegg-hypercar legt APEX zich ditmaal toe op de wondere wereld van het coast to coast racen.

De cultfilm Cannonball uit 1976 heeft ervoor gezorgd dat het geheime karakter van het coast to coast racewereldje definitief aan diggelen lag. Maar dat heeft heel wat avonturiers er niet van belet om toch nog zo snel mogelijk van de oost- naar de westkust (of omgekeerd) van Amerika te knallen. Het liefst in een nieuwe, maar vaak gecontesteerde, toptijd. Met de jaren is het er echter niet gemakkelijker op geworden om zo’n illegale actie op poten te zetten. Ook al omdat er op den duur heel wat spitsvondigheid en financiële slagkracht mee gemoeid was.

Alex Roy

Wie Alex Roy’s ‘32hrs 7mins‘ al gezien heeft, zal al een goed beeld hebben van wat er precies allemaal bij komt kijken. Van uiterst geavanceerde boordapparatuur, over een fel modificeerde bolide met een extra grote benzinetank en afschakelbare lichtcircuits en zwaailichten tot zelfs heuse spottersvliegtuigen, je kan het zo gek niet bedenken of het is gebruikt geweest in een zoektocht naar sensaties en eeuwige roem. Sinds Roy’s recordpoging hebben zich nog weinig mensen aan een nieuwe poging gewaagd (of het moest een alternatieve zijn), tot ene Ed Bolian in 2013 op de proppen kwam met een nieuwe toptijd van 28 uur en 50 minuten.

APEX vertelt het verhaal van Roy’s recordpoging, maar kijkt gelukkig ook verder in de tijd terug. Al zijn we echter wel benieuwd wat de docu nu precies toevoegen zal. Vanaf 20 oktober verschijnt APEX, The secret race across America, exclusief op iTunes.