Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
d7NkxsvhdwQ

‘s Werelds beste motorgeluid? Het zou zomaar eens kunnen…

Daarmee zijn de debatten voor geopend. Voor sommigen gaat er niets boven het geluid van een snerpende zes-in-lijn. Anderen hebben het meer voor het (motorsport)geluid van een flat-six, V8 of V10. Maar wat ondergetekende betreft gaat er niets boven de gezangen van een hoogtoerige V12. De 333 SP, een sport prototype met Ferrari-badge, maar gebouwd door Dallara en Michelotto, maakt wat dat betreft gebruik van een van de beste (en naar verluidt ook meest betrouwbare) twaalfcilinders ooit. En dat zal in je deze video geweten hebben.

11.000 tpm

De F130 is gebaseerd op de F641 van 1990 maar werd uitgeboord tot 4,0-liter en produceert 650 glorieuze pk’s bij 11.000 tpm. Daarmee zou de 333 SP op negen jaar tijd zo’n 144 overwinningen op zijn naam zetten. Al onthouden wij vooral het geluid van het Italiaanse meesterwerk. Zoals in 2017 op Mugello tijdens de Ferrari Finali Mondiali waar niet één of twee, maar drie 333 SP’s tegelijk te zien en horen waren.