Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
dL39FcPkm4A

Het inferno van Le Mans 1955 is ondertussen goed gedocumenteerd in tekst en beeld, waardoor we met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kunnen zeggen wat er op die 11de juni precies is misgelopen. Een animatiefilm is er bij ons weten echter nog niet over verschenen, laat staan eentje die de zwartste dag uit de motorsportgeschiedenis vanuit het perspectief van Mercedes-teambaas Neubauer schetst.

De Franse kortfilm ‘Mortelle Compétition’ won dan ook de ‘Best Animation’-klasse op het St. Louis Film Festival en mag daarom meedingen naar een nominatie bij de Oscars. Absoluut de moeite om tijdens een vrij moment te bekijken, net als de originele documentaire over het gebeuren die we jaren geleden al belichtten.

MEER LEZEN

Glickenhaus SCG 007: Toekomstig Le Mans-winnaar?

Le Mans ’69: De langste nacht – inclusief video

Maakt Le Mans de McLaren Senna sexy?