Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Bijna 15 jaar geleden tekende de Amerikaan Jason Castriota voor Pininfarina de Maserati GranTurismo. Een Japanner was zo gek op zijn Italiaanse 2+2 dat hij besliste om zijn exemplaar in huis te halen. En dat levert knappe beelden op.

De eigenaar nam het in Tokio gebaseerde architectenbureau FujiwaraMuro onder de arm en gaf ze de opdracht een passend huis te ontwerpen bij zijn spierwitte bolide. Het eveneens spierwitte kubistische, erg minimalistische en drie verdiepingen tellende resultaat is gelegen in de Japanse kuststad Takamatsu, in de provincie Kagawa ten zuiden van Japan, en haalt de Maserati in huis, zonder dat zijn aanwezigheid daarom al te overdadig wordt.

2020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_01

2020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_042020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_06

Ondanks de smalle, maar erg lange, ruiten valt er een pak licht in huis waardoor de GranTurismo vanop heel wat plekken zichtbaar is. Niet in het minst van aan de eettafel waar de drietand precies deel uitmaakt van de decoratie. Precies zoals de eigenaar het gewenst had.

2020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_02

2020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_052020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_072020_maserati_granturismo_japan_fujiwaramuro_architects_08

Meer info & beelden via: FujiwaraMuro Architects

MEER LEZEN

Deze man woont in een voormalig tankstation

Buiten de rijlijn (week 34): The Goldstein residence, een Japans spookeiland en oude motorsportfoto’s

Brusselse Citroën-garage wordt cultuurtempel