Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Gp4jpZNj1Wk

Te veel van het goede? Het is maar hoe je het bekijkt.

Vraag ons of het een goed idee is om je klassieke Mini om te bouwen tot een achterwielaangedreven monster met een centraal gemonteerde gesuperchargede V6, en je krijgt bijna zeker een ‘njet’ te horen. De lui van Gildred Racing in Buellton, Californië dachten er echter anders over, en gingen over tot het bouwen van wat zij de Super Cooper S noemen. Een compleet gestoorde Mini die dankzij zijn gesuperchargede 3,5-liter Acura (Honda) V6 goed is voor maar liefst 500 pk op reguliere benzine en zelfs 550 pk op benzine met octaangehalte 100. Daarmee knalt het kleine, maar extra brede en handgeschakelde Mini’tje, zelfs harder in rechte lijn dan een McLaren 675LT… Of het allemaal veilig is weten we niet, maar dat je er belachelijk veel lol mee kunt beleven staat vast. Kijk daarvoor maar naar onderstaande video.

(PS: Spoel gerust door naar 0:50 s)

Extra info en details op SuperCooperS.com.

Toemaatje: The making of

MEER LEZEN

Rijtest: Mini JCW Clubman ALL4 (306 pk)

Alleen met automaat: Mini JCW GP(3)

Circuittest: Mini JCW facelift (2019)