Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Enkel vandaag nog, dinsdag 24 maart, kan je genieten van een lange Q&A-sessie met een topfotograaf en motorsportkenner Darren Heath, die de F1 al 32 jaar doorheen de zoeker van zijn camera volgt.

Voor alles een eerste keer. We kunnen ons namelijk niet herinneren dat we al ooit een WebTip met een houdbaarheidsdatum gelanceerd hebben. Nota bene eentje met een haast-en-spoed sticker, want de bewuste Q&A-sessie met Darren Heath blijft nog maar tot vannacht beschikbaar voor het grote publiek. Dat heeft alles met de policy van Instagram te maken, dat zowel Stories als Live-sessies na precies 24 uur verwijdert.

Klik op je smartphone door naar Heath’s profiel op Instagram om de sessie te (her)bekijken!

Waarom we deze tip dan toch de wereld insturen? Omdat we ons maar al te goed kunnen inbeelden dat F1-fans zo stilaan op hun tandvlees zitten, nu niet alleen de seizoensopener maar ook de daarop volgende wedstrijden geannuleerd zijn. Heath maakt dat goed door een paar uur non-stop op vragen van zijn publiek te antwoorden – of die nu over zijn favoriete bochten dan wel over zijn geliefkoosde lens gaan.

Met 32 actieve F1-jaren op de teller kent hij ook zowat het hele wereldje van vroeger en nu, wat de anekdotes er alleen maar beter op maakt. Dat Heath (voor een fotograaf) ook nog eens een rasechte verteller is, die duidelijk en professioneel communiceert, maakt dat dit zowat de beste livesessie is die ondergetekende ook op Instagram of elders mocht meemaken. Een absolute aanrader, dus.

PS 1: het begin is eraf geknipt door een technisch euvel met de streaming

PS2: hou Heath zijn IG-profiel in de gaten voor een volgende gelegenheid