Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
Dby4u3-qKQ8

Gelukkig komen er ook vandaag de dag nog wagens op de markt die puur rijplezier najagen. De Porsche Cayman T en Alpine 110 S zijn daar twee goede voorbeelden van, dus zette Autocar ze tegenover elkaar voor een interessant duel.

Toegegeven, wagens als de GT3 (Touring) en GT4 zijn ongetwijfeld het summum van rijplezier. Echter komen ze ook met een kost. Enerzijds letterlijk, want zelfs de GT4 start vandaag de dag bij 100.000 euro, en anderzijds figuurlijk aangezien aardig wat comfort en dagelijkse bruikbaarheid wordt opgeofferd in de jacht naar prestaties (op circuit). Dat maakte de Alpine A110 ook zo verfrissend bij zijn introductie, het was een sportwagen die rijplezier op de weg viseerde en met een instapprijs van 56.100 euro bereikbaar(der) bleek voor een ruime publiek van liefhebbers.

Inmiddels heeft Alpine de 110 S gelanceerd, een wat scherpere en krachtigere versie van de 110. Anderzijds heeft Porsche de Cayman T in de aanbieding, een basis Cayman met extra’s zoals een sper en aangepaste ophanging om meer rijplezier na te jagen. Beide dragen een prijskaartje van ronde 67.000 euro en zijn dus potentieel erg interessante aanbiedingen. Autocar zocht uit welke de beste van de twee is, en of de A110 S überhaupt 10.000 euro meer waard is dan de basisversie van de gereïncarneerde Alpine.

MEER LEZEN

Alpine presenteert A110 Légende GT & A110 Color Edition 2020

Alpine A110 Sports X is klaar voor het winterseizoen

Tweede Test: Alpine A110 Légende