Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

In het weekend durven we al eens van de ideale rijlijn af te wijken, gewoon omdat de boog niet altijd gespannen kan staan. Geniet daarom van deze luchtige lees-, luister- en kijktips die we ook in 2020 wekelijks zullen serveren.

In Buiten de Rijlijn vind je uitzonderlijk geen content van het DRIVR-team, maar externe URL’s die ons tijdens de week zijn opgevallen. Omdat ze goed lezen, of er knap uitzien. Omdat we ze met jullie willen delen, maar liefst in hun originele vorm. En vooral omdat er ook eens iets anders dan pure autocontent op DRIVR mag verschijnen.

Fietsreparatie Handboek – Bikester.be

Plezierritjes zitten er even niet meer in, laat staan dat je nog mag roadtrippen in deze Corona-tijden. Alleen (of maximaal met twee) sporten sporten wordt anderzijds net wel aangeraden, zolang je dat maar in de buurt van je woonst doet en er niet speciaal voor naar de Ardennen rijdt. Laat de lentezon je dus aanmoedigen om je tweewieler op pedalenkracht opnieuw van stal te halen. Om je stalen/aluminium/carbon ros opnieuw klaar te stomen voor het nieuwe seizoen, kan je volgend fietsreparatiehandboek van bikester.be even consulteren.

– Stijn Braes, Freelancer

Michael Schumacher, Brand Ambassador of Audemars Piguet – Watchonista.com

De legende wil dat Schumi op jonge leeftijd een paar horloges van zijn grootvader erfde. Om ze zeker niet te beschadigen, verstopte hij ze zo goed dat ze onvindbaar bleken toen de Schumachers gingen verhuizen. Of dat echt tot zijn levenslange passie voor horloges heeft geleid, gaan we allicht nooit meer te weten komen. Maar feit is dat de F1-kampioen altijd nauw betrokken was bij verschillende horlogesponsors die wat graag modellen naar hem vernoemden (zoals Omega met de kleurrijke Speedmaster Racings). Zijn hart ging evenwel uit naar één van De Grote Drie uit de horlogebranche: Audemars Piguet.

– Ken Divjak, Oprichter

The Habitat – Gimlet Media

In januari 2017 heeft NASA een langdurig experiment uitgevoerd om te ontdekken hoe mensen zouden samenleven op Mars. Drie mannen en drie vrouwen werden daarvoor een jaar lang in een koepel opgesloten nabij een Hawaïaanse vulkaan, omdat die streek op aarde nog het meeste weg heeft van het barre landschap op de rode planeet. The Habitat podcast is gebaseerd op de geluidsopnames van dat experiment. Het resultaat is een mix van zowel interessante astronautenweetjes als reality-radio drama.

– Freek Temse, Freelancer

Violet Jessop – Wikipedia

De Argentijns-Engelse Violet Jessop had een behoorlijke portie geluk (of is het pech)? Ze overleefde niet alleen de ramp met de RMS Titanic maar kon zichzelf ook redden toen zusterschip Britannic zonk tijdens de Eerste Wereldoorlog. Een jaar voor de Titanic liep het derde schip uit de Olympic-klasse, met ook hier Jessop aan boord, zware averij op toen het botste bij het verlaten van Southampton. Het deerde allemaal niet, de onzinkbare Violet Jessop bleef tot aan haar pensioen werken als stewardess aan boord van schepen!

– Koen De Beer, Freelancer