Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
3N0CfMNGJyU

Ook onze idolen hebben zo op hun beurt personen waar ze naar opkijken. Voor Giampaolo Dallara is dat niemand minder dan wijlen Colin Chapman.

Of Dallara mee aan de wieg van de motorsport stond weten we niet. Maar het zal er niet ver van geweest zijn. Met zijn bedrijf ‘Dallara’ heeft hij intussen zijn stempel gedrukt op zowel auto’s voor het circuit als de straat, en heeft hij vooral een pak invloedrijke figuren persoonlijk gekend. Een daarvan was Lotus-stichter Colin Chapman. Met zijn radicale innovaties sloeg Chapman de F1-wereld regelmatig verstomd. Enerzijds als gewiekst ingenieurs, anderzijds als meesterinterpreteerder van de reglementen. Dat leverde een pak innovaties op, waarvan velen die vandaag de dag nog steeds in gebruik zijn. Waarom Dallara Chapman zo bewondert komen we te weten dankzij een recent interview met collega Davide Cironi.

MEER LEZEN

Slideshow: Making-of van de Dallara Stradale

Wat de Dallara Stradale zo bijzonder maakt (incl video)

Rij mee in een Ferrari F50 GT1 op Yas Marina