Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Nieuwe bazen, nieuwe wetten. En dus moet Aston Martin-CEO Andy Palmer plaats maken voor huidig Mercedes-AMG-opperhoofd Tobias Moers.

Helemaal effectief is het nog niet, maar als we de Britse krant The Guardian mogen geloven maakt Aston Martin morgen de wissel aan de macht van het bedrijf officieel. Palmer kwam aan het hoofd van Aston Martin te staan na een carrière van 25 jaar bij Nissan en loodste het bedrijf uit de periode met Ulrich Bez aan het roer. Onder Palmer maakte het bedrijf een opvallende ommezwaai. Palmer wou van Aston namelijk een direct Ferrari-rivaal maken en kwam met ambitieuze projecten zoals de Vulcan, Valkyrie en Valhalla. Een tweezitter met in-huis ontwikkelde bi-turbo V6 middenmotor in serieproductie.

2020_andy_palmer_02

Heel wat ambitie die echter ook heel wat kosten met zich meebracht. Niet alleen vanwege het ontwikkelen van nieuwe platformen en modellen. Maar ook door het wegritsen van heel wat brain power bij onder andere Ferrari, Lotus en McLaren. Palmer liet zich steevast opmerken door zijn grote mate van betrokkenheid in het bedrijf, zijn persoonlijke connectie met het clientèle en goede band met de werknemers.

Waardeverlies van bijna 98%

De zwanenzang voor Aston, en Palmer in het bijzonder, kwam zo’n twee jaar geleden bij de beursintroductie van het merk in een zoektocht naar vers kapitaal. Sedert de introductie straften beleggers het aandeel echter ongemeen hard af. Gevolg? Een waardeverlies van bijna 98% en een zoveelste crisis tot gevolg. Redder in nood werd de Canadese zakenman Lawrence Stroll die, in ruil voor een aandelenpakket van 25%, ruim een half miljard pond in het bedrijf pompte.

2020-Mercedes-AMG-Tobias-Moers

Verwacht wordt dat Palmer vervangen wordt door Tobias Moers die momenteel nog CEO is bij Mercedes-AMG. De link tussen Aston Martin en AMG is sedert enkele jaren sterker dan ooit. Zo maakt het bedrijf onder andere gebruik van AMG’s twin-turbo 4,0-liter V8 voor de Vantage en de instapversie van de DB11, en Mercedes’ infotainmentsysteem.

Update, Intussen is de wissel officieel:

26 May 2020, Gaydon, UK: The Board of Aston Martin Lagonda Global Holdings plc announces today that, Dr Andy Palmer and the Board agreed that he would step down as President and Group Chief Executive.

The Board announces the appointment of Tobias Moers, as Chief Executive Officer. Tobias, 54, will be appointed to the Board as an Executive Director and will take over from Dr Andy Palmer. He will be based at the Company’s headquarters in Gaydon, Warwickshire and will join on 1 August 2020.

In the interim period Keith Stanton, currently Vice President and Chief Manufacturing Operations Officer, is appointed interim Chief Operating Officer to support the Executive Chairman, Lawrence Stroll.”

MEER LEZEN

Aston Martin Valkyrie beleeft straatdebuut

Officieel: Aston Martin V12 Speedster

Officieel: Aston Martin Vantage Roadster (2020)