Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
qB2RQiEQke8

Komend weekend zouden normaliter de 24 uur van Le Mans gereden worden, ware het niet dat – uiteraard – corona daar een stokje voor stak en het geheel noodgedwongen verschoven werd naar 19 en 20 september. Hier bij DRIVR willen we jullie niet op jullie honger laten zitten en schotelen we daarom een samenvatting van Le Mans ’98 voor.

Le Mans ’98 was tegelijk het hoogtepunt én orgelpunt van de GT1-racerij op Le Mans. GT1’s zouden daarna nog wel op Le Mans verschijnen, maar ze zouden echter niet meer met de algemene overwinning aan de haal gaan. Maar anno ’98 zette nog alle gekende merken actief op Le Mans hun beste beentje voor. Bij de GT1’s was er de Mercedes-Benz CLK-LM, Toyota TS020 GT One, Porsche 911 GT1-98, Nissan R390, McLaren F1 GTR en Panoz GTR-1.

Kremer en Joest

Uitdagers voor de algemene overwinning waren met name de LMP1’s van Kremer en Joest aangedreven door turbogeblazen boxers uit Stuttgart, Ferrari 333 SP en BMW V12 LM. Een brede waaier aan deelnemers waar we vandaag de dag alleen maar van kunnen dromen. Zeker omdat in de achtergrond, voor de GT2-klasse, er ook nog de – letterlijk – mooie strijd was tussen de 993’s GT2 en Vipers GTS-R.

Deze samenvatting van 10 minuten komt uit old school Top Gear en wordt door – expert ter zake – Tiff van commentaar voorzien. Enjoy!

MEER LEZEN

Le Mans 2020 verschoven naar 19 en 20 september

Animatiefilm: Le Mans 1955 – A Deadly Competition

Integraal te beluisteren: The 24 minutes of Le Mans, een vinylplaat van Porsche