Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
TN9EHXNzK58

Frank Stephenson’s designpalmares leest als een aaneenschakeling van absolute meesterwerken. Deze week neemt hij een van zijn meest controversiële ontwerpen onder de loep. De Maserati MC12.

De Maserati Tipo M144S, oftewel MC12, zag het licht in 2004 en was het homologatiemodel voor de MC12 Corsa die uitkwam in het FIA GT-kampioenschap. Maserati bouwde slechts 62 exemplaren van de MC12, waarvan 50 voor de straat. Basis voor de racebolide was de Ferrari Enzo, waarvan de MC12 het chassis en de aandrijflijn leende. Maar de rest van de auto was bespoke en op heel wat vlakken ook een evolutie van zijn roemruchte donor waarmee, in tegenstelling tot de drietand, nooit geracet is geweest. Als circuitracer werd de MC12 overigens een groot succes met 40 overwinningen in 5 seizoenen. En 6 algemene titels bovenop 2 als constructeur.

MEER LEZEN

Maserati MC20 krijgt gloednieuwe motor die ‘Nettuno’ heet

Testnotities: Maserati Levante S GranSport (2019)

Waarom de FIAT Centoventi zo geniaal is