Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Wie vandaag de dag ontspanning zoekt in de vorm van een stripalbum met een snuifje octaangeur heeft keuze te over. Dat was ooit anders, enkele decennia geleden moest je jezelf richten tot Michel Vaillant of Rik Ringers. Die laatste heeft nu zijn geestelijke vader verloren.

De geschiedenis van Rik Ringers gaat terug tot 1955 en telt inmiddels al 78 albums. Ringers is een misdaadjournalist die ontsproot uit het creatieve brein van scenarioschrijver André-Paul Duchâteau (initieel bijgestaan door tekenaar Tibet oftewel Gilbert Gascard). Voor ons, autoliefhebbers, was een album van Rik Ringers altijd het bekijken waard aangezien onze jonge journalist al vrij snel koos voor gele sportwagens uit Zuffenhausen als transportmiddel.

Rik RingersRik Ringers

Het begon lang geleden met een gele 356, waarna ook Rik de overstap maakte naar de 911 (F-type), zowel coupé als Targa. De liefde voor Porsche bleef trouwens duren en zo zagen we onze journalist later bijvoorbeeld ook nog met een gele – of wat had u verwacht – 911 van de generatie 993. Rik Ringers werd trouwens enkele jaren terug nog door Porsche in de bloemetjes gezet met een unieke heruitgave van het stripalbum ‘Spoken in de nacht’ uit ’71, en dit naar aanleiding van de viering van 50 jaar 911 Targa. Aan dit collectors item is bovendien een speciaal hoofdstuk van 8 pagina’s toegevoegd, waarin wordt uitlegd hoe de unieke relatie tussen Rik Ringers en Porsche tot stand is gekomen én voortduurt.

Rik Ringers 911 Targa

De geestelijke vader, de Belg André-Paul Duchâteau, werd 95 jaar. Rik Ringers zal echter verder blijven leven met dank aan het duo Van Liemt/Zidrou die reeds enkele jaren de fakkel hebben overgenomen.

MEER LEZEN

Boekentip Deel 3: Octaanstrips

Schuco: 1:64: Duits kwaliteitsalternatief voor Matchbox en HotWheels

Interview: Ted Gushue, Digital Media Consultant