Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Van plan om je kans te wagen in de (auto)journalistiek? Dan zal een stint bij DRIVR zeker in je voordeel spelen tijdens de sollicitatiegesprekken!

Een kweekvijver kunnen we het nog niet noemen, maar DRIVR heeft er toch een handje naar om octaanliefhebbers klaar te stomen voor een carrière in de autosector. Van de vijftien redacteurs die het afgelopen decennium voor dit webzine geschreven hebben, zit het merendeel nog steeds gebeiteld op de meest diverse posten in autoland. Wil jij de volgende worden die DRIVR als springplank naar een topjob gebruikt?

Webredacteur (m/v) gezocht

Loop je ook hoog op met Villa d’Este, Goodwood en Pebble Beach? Doe je feilloos de Saab-, Lotus- of TVR-saga uit de doeken? En ben je meteen mee als het gaat om left foot braking, double-clutching en Scandinavian flicks? Dan ben jij de geknipte (m/v) voor ons!

2016_Mustang-25

‘Ons’ staat in dit geval voor de equipe van Ken Divjak, die je persoonlijk onder zijn vleugels neemt en wegwijs maakt in de wondere wereld van de autojournalistiek. We zijn dan ook op zoek naar iemand die dagelijks tijd voor DRIVR kan vrijmaken, om nieuwsberichten te schrijven en gaandeweg auto’s te helpen quoteren. Rock je daarbij het toetsenbord als geen ander, dan heb je meteen een streepje voor. En ben je bovendien ook bedreven in de sociale media en alles wat daarbij hoort, dan rollen we graag de rode loper voor je uit.

Abarth595-042016_570S-11

Wat zit er voor jou in? Wie weet wel een jump-start naar een carrière in autoland. Dankzij pro bono-werk bij een webzine? Vraag ons niet hoe, maar redacteurs die ooit bij DRIVR inlogden, gingen daarna onder meer aan de slag als autojournalist, rij-instructeur, productmanager en zelfs PR-medewerker bij een vooraanstaand automerk. Mooie vooruitzichten? Dachten wij ook.

Sollicitaties kunnen rechtstreeks naar ken[apenstaartje]DRIVR.be