Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
JWaz9HVgDeY

Laten we de Porsche 911 GT2 RS MR (voor Manthey Racing) even buiten beschouwing, dan is de Mercedes AMG GT Black Series de nieuwe Lord of the Ring in de ‘productiewagenklasse’!

Met een tijd van 6:43.616 is de Mercedes AMG GT Black Series officieel de snelste productiewagen in the world. Achter het stuur zat fabriekspiloot Maro Engel, die tijdens de afgelopen editie van de 24h Nürburgring de polepositie veroverde in zijn Mercedes AMG GT3. De Duitser dook met de de Black Series meer dan een volle second onder de tijd van de Lamborghini Aventador SVJ. Een goede week geleden ging Mercedes trouwens ook al aan de haal met het ronderecord in de ‘executive class’, toen het met de GT 4-Door Coupé de Porsche Panamera Turbo S van de troon stootte.

Meer dan 300 km/u

Hij lijkt niet alleen op een pur sang racemonster, de Mercedes AMG GT Black Series is met zijn 730 pk en geavanceerde aerodynamica eigenlijk een straatlegale versie van de gelijknamige GT3. Geschoeid op Michelin Pilot Cup2R-rubber deed Engel meer dan alleen een snel rondje rijden. Voorafgaand aan de recordpoging werd heel de auto afgesteld op de uitdagende omloop en specifiek aangepast aan de omstandigheden – net zoals dat tijdens de races ook gebeurt in de GT3. Tijdens zijn rondje zat Engel zelfs te spelen met de tractie-controle instellingen, afhankelijk van de secties op het circuit…

“Wat een indrukwekkende rit”, vertelde Engel na het vervolledigen van het rondje. “Met snelheden tot wel 270km/h in Kesselchen en vlot voorbij de 300km/h op Dottinger Höhe is de Black Series beduidend sneller dan mijn GT3 racewagen. Een rondje rijden met een productiewagen in deze omstandigheden is werkelijk awesome.” Komende van iemand die als dagelijkse job met GT3-racebolides rondrijdt, doet ons alvast het water in de mond krijgen…