Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
8Fw5SdnCr1A

Na de achteruitgang van Fifth Gear leek het alsof Top Gear moederziel alleen zou heersen over de Britse eilanden. Maar met de Grand Tour kreeg het oude icoon al forse concurrentie op mondiaal vlak. En nu komt er op het Britse ITV zelfs een derde speler bij: LovecCars met niemand minder dan Tiff Needell.

Needell heeft na zijn racecarrière een lange staat van dienst opgebouwd als autojournalist. Maar liefst 15 jaar Top Gear en 17 jaar Fifth Gear staan op zijn cv te blinken. Op ITV4 zal hij bijgestaan worden door Paul Woodman. Het format oogt welbekend, het een eerste seizoen -dat op 12 november van start ging- zal 6 afleveringen van een uur tellen. Daarin zullen zowel hot hatches, elektrische wagens als exoten voor de camera verschijnen. Sterren, zoals ex-Stig Ben Collins en de ravissante W-Series pilote Vicky Piria passeren eveneens de revue.

Benieuwd of deze copy-paste van Top Gear meer succes heeft dan Fifth Gear, dat de laatste jaren vaak van zender naar zender moest verkassen om in leven te blijven. In een wereld waarin steeds meer autoprogramma’s verdwijnen -een jaar geleden werd bij ons bijvoorbeeld nog de stekker uit Auto Mobile op RTBF getrokken- is het alvast verfrissend om nog eens een nieuwkomer te kunnen verwelkomen.

LoveCars is op donderdagavond 21u (onze tijd) te bekijken op het Britse ITV4. Voor de meeste onder ons zal het evenwel speuren worden op het internet naar afleveringen  of genieten van het videokanaal op YouTube. Daar zet Tiff alvast in de F50 met zijn glorieuze V12 in de kijker, terwijl hij ook de Porsche 911 (996) GT1 de sporen geeft in Schotland.

MEER LEZEN:

Docu op Zondag: De Ontwikkeling van de Porsche GT1

Video: Chris Harris spankt de Ferrari F40 én F50 op Circuit!

In Memoriam: Hans Mezger, de Porsche-Fluisteraar