Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
pFTvIc6YOx0

Precies 40 jaar geleden liet Audi een technologie op de wereld los die het autolandschap voor altijd zou veranderen: de quattro-vierwielaandrijving in de gelijknamige (Ur)Quattro.

Tijdens een van de weinige adempauzes in het verstikkende jaar 2020 stopte Audi -of beter: de D’Ieteren Gallery- ons de sleutels van een originele UrQuattro toe. Niet zomaar eentje trouwens, maar een 20v Turbo met 220 pk en slechts 12.800 kilometer op de dik 30 jaar oude digitale teller. De reden? Audi’s Quattro-afdeling mocht in 2020 wel 40 kaarsen uitblazen, al werd ook dat een feest in mineur. In de hoop dat onderstaande video (én het overzichtsverhaal dat collega Stijn Braes een dezer brengt) genietbaar soelaas kan brengen!

MEER ZIEN:

DRIVR-Video: VW Golf I GTI vs. Up! GTI

DRIVR-Video: Volkswagen Golf GTI ClubSport S

DRIVR-Video: VW Amarok Adventure Tour Oman