Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Roadtrippen, er zijn maar weinig dingen die we liever doen hier bij DRIVR. De voorbereiding ervan -en dan met name het uitstippelen van de perfecte route- kan evenwel de kalmste yogaleraar op stang jagen. De Duitse webtool Kurviger.de, die naar believen GPX-routes uitspuwt, lijkt in dat opzicht het ideale kalmeringsmiddel.

Voor leuke routes is er uiteraard de app Unrestricted, of kan je terugvallen op puike boeken als 360 Nürburg. Maar wat als je zelf een (vakantie)route wenst samen te stellen? Tools als Base-Camp of Mapsource kunnen je flink wat grijze haren bezorgen met hun complexe werkwijze, en ook op de MyDrive-functie van TomTom hebben we al menige keer gevloekt. Niet alleen bij de aanmaak van de bestanden trouwens, maar ook tijdens het rijden wanneer je plots merkt dat de navigatie toch liever rechtstreeks naar het doel rijdt dan de fraaie kronkelroute te volgen. Om je stuur van op te vreten!

Gelukkig wordt er een oplossing aangereikt door onze Duitse buren, die met Kurviger.de een handige webtool gelanceerd hebben. Eentje die zelfs het Nederlands machtig is, om ganz ‘blei‘ van te worden tijdens deze grijze dagen met gesloten landsgrenzen. Net als bij MyDrive kan je begin, eindpunt en tussenpunten kiezen. Dat doe je ofwel door het adres in te geven, ofwel door rechts te klikken op de kaart. Zo kan je je favoriete stukjes asfalt mee inbouwen.

Op zoek gaan naar onontgonnen slingerwegen kan eveneens, door links in het menu ‘bochtig’ of zelfs ‘extra bochtig’ te selecteren. Finaal klik je gewoon op exporteren of opslaan (als je een account hebt aangemaakt) en abfahren maar! Op de koop toe kan je bij het downloaden kiezen tussen diverse formaten -zoals .gpx, .itn, .kml en .txt- om op allerhande dragers je route te kunnen projecteren. En om het helemaal interessant te maken, kan je ook een route importeren en daarop verder bouwen of ze verfijnen. Wij zetten onze stoutste 2021-reisdromen dezer dagen alvast via deze weg om in GPX-routes. Verwacht je dus maar aan een paar stevige roadtrip-artikels…

MEER LEZEN:

360 Nürburg

Belgisch Reisboek: Le Grand Tour de Belgique

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg