Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Alhoewel dezer dagen steeds meer ‘funcars’ reeds op winterstalling gaan, biedt de (late) herfst misschien wel het ideale seizoen om leuke rijderswegen kort bij huis te (her)ontdekken. Zeg dat wij het gezegd hebben…

In november mag het dan wel om 17u donker worden en de kilte overheersen, het brengt ook interessante neveneffecten met zich mee. Immers, wie geraakt er niet onder de indruk van de kleurenpracht die de herfst te bieden heeft? Allerhande schakeringen van geel, oranje en bruin zo ver het oog reikt. Voeg daar een najaarszon aan toe die vanaf 15u al het ‘golden hour’ op je voorruit tovert en autorijden wordt -nog meer dan anders- verheven tot kunst.

Ardeense pracht

Toegegeven, de kilte zorgt er ook wel voor dat zelfs afgelopen donderdag – een zonnige 11 november – het kwik diep in de Ardeense bossen niet boven de 5 graden uitsteeg. Resultaat; wegen die niet meer opdrogen en door het bladerdek verraderlijk glad kunnen zijn. Oppassen geblazen dus, maar aan de keerzijde betekent dit ook weinig andere verkeersdeelnemers zoals motorrijders of fietsers. Knus in je warme vierwieler heb je de Ardeense pracht dus praktisch voor jezelf.

Als DRIVR jou de afgelopen jaren nog niet genoeg overstelpt heeft met ritten, apps en boekentips, dan wijzen we jullie graag ook eens op het monnikenwerk van onze Franstalige collega’s van Drivetime.be. Voor hun tests gaan ook zij steevast op zoek naar de leukere stukken asfalt in België en omgeving en sinds kort hebben ze dit alles (letterlijk) in kaart gebracht. Genoeg voer om je dagenlang met een glimlach te laten rondrijden en opnieuw op je bolide verliefd te laten worden. Het gebeurde ook bij ons afgelopen donderdag. So get out and drive!


Drivetime.be

MEER LEZEN:

Belgisch Reisboek: Le Grand Tour de Belgique

Unrestricted: De App voor Roadtrips kortbij en ver weg

Nürburg 360: routes in de Eifel