Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
xUoQ7SU5jnc

Sir Jackie Stewart is een levende legende, met de nadruk op ‘levend’. James Martin mocht hem in 2013 voor de BCC interviewen en -beter nog- zijn Tyrrell 006 de sporen geven.

De Britse chef-kok James Martin is vooral bekend van zijn culinaire escapades bij de BBC, maar naast olijfolie stroomt er ook benzine door ‘s mans aderen. In zijn garage glimt onder andere een prachtige Ferrari 288 GTO, terwijl zijn leefruimtes aangekleed zijn met collectables uit de geschiedenis van de autosport. Wanneer hij op een dag bij de BBC de kans krijgt één van zijn posterhelden, Jackie “The Flying Scotsman” Stewart te ontmoeten, kan zijn geluk niet op. Als kers op de taart krijgt hij bovendien de kans om de Tyrrell 006 te besturen, de auto waarmee Sir Jackie het WK Formule 1 in 1973 op zijn naam schreef.

Vele van zijn collega-piloten hebben de gevaarlijkste periode uit de geschiedenis van de Formule 1 helaas niet overleefd. Jackie stond op als een kruisvaarder voor de veiligheid, hetgeen hem niet bepaald populaire maakte. “Als je er niet mee kan leven dat je kan sterven, dan moet je een andere hobby gaan zoeken” was de ingesteldheid in die tijd. Nochtans bewees Stewart met zijn drie wereldtitels dat hij kon sturen als de beste, en alles behalve een softie was. Over Jackie Stewart hebben we trouwens binnenkort nog iets speciaals op het menu staan, watch this space!

MEER VAN DAT:

Docu op Zondag: Racing Legend Stirling Moss (1929 – 2020)

Docu op Donderdag: RUF Automobile – Love at the Red Line (2020)

Docu op Zondag: The Lost Road – First Overland to Singapore