Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Autodesignlessen krijgen van de captains of the car industry. Anno 2023 hoef je er je zetel niet voor uit of je bankkaart en CV niet tevoorschijn te halen.

Autootjes tekenen, wie onder ons deed het niet als kind of tiener (in de schoolboeken)? Toch lijkt het een grote en onduidelijke stap om vandaar tot bij een job als heuse designer te belanden. Weliswaar een niet onmogelijk droom, getuige de vele Belgische designers zoals Luc Donckerwolke, Pierre Leclercq, Steve Crijns, Dirk Van Braeckel, enzovoort. Een duwtje in de rug kan er nu komen van het beroemde Petersen Automotive Museum, dat een gratis driedelige online cursus aanbiedt. Leuke bijkomstigheid, de lesgevers zijn niet de minste met onder andere de chief designers van Tesla en Stellantis alsook bijvoorbeeld de CEO van Chrysler.

De drie opleidingsonderdelen zijn: ‘design principles & history’, waar geholpen wordt om een visie te ontwikkelen als designer, ‘famous case studies’ waarbij de experten tal van geslaagde en minder geslaagde voorbeelden bespreken, en tot slot ‘let’s draw’ waar Prof. Yneges start met simpele lijnen om te evolueren tot een geslaagde conceptcar.

Teken uw toekomst zelf uit via: yellowbrick.co/autodesign

Meer lezen:

Officieel: Breadvan hommage

Frank Stephenson: 8 design bargains

Porsche Unseen