Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Hollywood heeft zijn lenzen de laatste jaren stevig op vierwielers gericht. En er zit nog meer in de pijplijn, met een biopic over Enzo Ferrari en een F1-film met Brad Pitt en Lewis Hamilton. Als dat maar goed afloopt…

Voor de doorwinterde DRIVRs zijn autogerelateerde films niet altijd iets om naar uit te kijken. Simpelweg terugdenken aan Driven met Sylvester Stallone doet mijn maag al omkeren en ook Days of Thunder met Tom Cruise had buiten een leuke titel weinig om het lijf. Zelfs Le Mans ’66 oftewel Ford v Ferrari schurkte iets te hard bij clichés en stereotypes aan. Wat blijft er dan over? Een kwartetje als je het ons vraagt, Grand Prix (John Frankenheimer) uit 1966, Le Mans (met Steve McQueen) uit 1971, de docu Senna (2010) en Rush uit 2013 over de rivaliteit tussen Hunt en Lauda.

Ferrari

Allereerst in de zalen mogen we de biopic “Ferrari” van regisseur Michael Mann verwachten. Gekend van duistere -figuurlijk maar ook letterlijk- films als Collateral en Public Enemies maar uiteraard ook van de reeks Miami Vice. Het is dus niet de eerste keer dat de beste man de camera’s op een steigerend paard richt. Mann is kennelijk al goed twintig jaar over de film aan het brainstormen, met een verhaallijn gebaseerd op het boek ‘Enzo Ferrari — The Man, The Cars, The Races, The Machine’ uit 1991. Voor de rol van Enzo Ferrari himself werden ondertussen nogal wat acteurswissels doorgevoerd (maar viel de naam Mesut Özil verrassend genoeg niet…), allereerst werd Christian Bale voorgesteld, waarna de namen van Huge Jackman en finaal Adam Driver volgden. Bij de rest van de cast komen onder andere Penélope Cruz als Laura Ferrari en Patrick Dempsey als Piero Taruffi piepen. De opnames zijn vorige zomer dan eindelijk gestart in Italië, met opnames in Brescia in oktober. Beelden van die laatste locatie (zie ook de video hieronder) circuleren al even op IG en roepen helemaal het sfeertje van de Mille Miglia op. De film zal zich dan ook met name afspelen rond de -tragische- Mille Miglia editie van 1957. In september tijdens het filmfestival van Venetië zal ‘Ferrari’ in première gaan. In het najaar zullen we dus het resultaat kunnen bekijken en beoordelen.

F1

Brad Pitt die de laatste jaren opvallend vaak rond circuits hing, dat kan maar één ding betekenen in Hollywood. Jawel, de steracteur zal meespelen in een film omtrent Formule 1. Veel is er nog niet gekend, enkel dat Pitt het personage zal spelen van een ex-coureur die terugkeert naar het circuit als teamchef van de underdog. Het concept roept herinneringen aan Karate Kid op… Om de hype rond F1, dankzij ‘Drive to Survive’ van Netflix, nog meer uit te melken is ook Lewis Hamilton betrokken bij het project. Dat het een typisch Hollywoodprojectje wordt, wordt nog eens extra in de verf gezet door de rest van de crew. Zo is inmiddels ook bevestigd dat Joseph Kosinski, regisseur van de recente ‘Top Gun: Maverick’ film, dezelfde rol op zich zal nemen voor dit project. En om bij dat Top Gun-thema te blijven, is Ehren Kruger aangesteld als schrijver. Een release date is op heden nog niet gekend.

 

MEER LEZEN

Trailer: Drive my car

Kortfilm: Kidston – Wolf of the Autostrada

F1-Filmpreview: RUSH (2012)