Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De Countach is niet alleen beroemd omwille van zijn extreme wigvorm en die wilde V12, maar ook omwille van het optreden in de film Cannonball Run. Meer nog aan de andere kant van de plas, waar de Countach plotsklap dé droomwagen werd die haast op alle jongenskamers terug te vinden was.

Deze docu brengt het verhaal over waarom specifiek deze gevleugelde 1979 Countach LP400 S een van Amerika’s belangrijkste supercars is en hoe hij eigenlijk tevens die clandestiene autorace iom zeep hielp. Die “Cannonball Run” bestond immers ook echt en werd gestart door de beroemde autojournalist Brock Yates als rebellie tegen de Amerikaanse snelheidslimieten van de jaren ’70. Hollywood ging er vervolgens al snel mee aan de haal, met die zwarte supercar in de hoofdrol.

Officieus werd de 4.700km lange ‘race’ in de jaren 1970 vijf keer gehouden, en ging ze dwars door de VS, van de Ball Garage (East 31st Street) Manhattan aan de oostkust naar de Portofino Inn in Rodendo Beach, een voorstad van Los Angeles aan de westkust. Sindsdien zijn er echter nog steeds verscherpingen van het record, waarbij er zelfs gebruik werd gemaakt van de kalmte op de weg door de pandemie (tot een claim van een luttele 25u55min voor de oversteek)… Bovendien zijn er tegenwoordig zelfs diverse klassen, voor motorfietsen, elektrische voertuigen tot zelfs eentje voor semi-autonome voertuigen. Of hoe de verboden vrucht altijd extra aanlokkelijk zal blijven…