Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
6EfTCKXQho8

Historische racewagens brengen hun pensioen veelal door in musea of privé collecties, en slechts een beperkt aantal daarvan wordt racewaardig gehouden. Organisaties zoals Peter Auto bieden een platform waar historische racewagens het tegen mekaar op kunnen nemen, maar gevechten tot op de uiterste limiet, zie je niet snel. Daarvoor zijn de machines te kostbaar, dit zowel naar historische als naar financiële waarde. Toch zijn er altijd uitzonderingen, zoals we tijdens de Spa-Classic in mei mochten getuigen.

Het circuit van Francorchamps drukte op zaterdag zijn stempel op de Group C race, door geheel onverwacht de hemelsluizen open te zetten. De meeste racers hielden flink in, en kozen al snel regenbanden voor hun geld. De meeste zeggen we, want de piloot op de ex Richard Lloyd Porsche 962, besloot vol door te blijven karren op slicks. Het resultaat is een huzarenstukje dat het midden houdt tussen een gecontroleerd ongeluk, en een uitstekend staaltje car control. Zet jullie schrap!