Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.
POhQrK-qPKs

We gaan niet beginnen met de huidige Formule 1 eerst door het slijk te halen, om dan te zeggen dat het vroeger toch allemaal beter was. Het feit dat de atmosferische 3-liter v10’s uit begin jaren 2000 ridicuul goed klonken, is een feit dat als een paal boven water staat.

Het fragment waar we voor gekozen hebben dateert uit 2005, met Mark Webber aan het stuur van de Williams FW27. In de kwalificatiesessie op Spa-Francorchamps laat hij de 950 pk uit zijn BMW P84/5 3.0 V10 uit volle borst zingen, aan een omwentelingetje van om en bij de 19.000 per minuut.

Zulke trips down memory lane roepen natuurlijk vragen op, want is de essentie van de motorsport nog steeds om de technologieën van morgen te demonstreren? Of zijn we op het punt gekomen dat autosport een belevingssport geworden is, waarbij technologie niet meer gerelateerd hoeft te zijn aan de wagens in de showroom? Stof tot nadenken, als dat tenminste lukt met het gejank van een v10 op de achtergrond. Speakers op 11!