Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Goed nieuws voor de motorsportliefhebbers in België, want naast de recente verlenging van de vergunning voor het circuit Duivelsberg, kent het Waals Gewest 2,3 miljoen euro toe aan subsidies voor Circuit Chimay. De subsidies zullen gaan naar de exploitatie en renovatie van het pitlane gebied. Er waren al langer plannen om 3 miljoen te injecteren in de verouderde infrastructuur van het circuit van Chimay, maar het plan stuitte op verzet omdat het circuit slecht sporadisch gebruikt wordt. Met het nieuwe idee om diverse sportgelegenheden te centraliseren in de nieuwe gebouwen, is het budget nu echter wel grotendeels goedgekeurd geraakt.

Het circuit van Chimay ligt er niet geheel vervallen bij, maar het heeft toch zeker betere dagen gekend. In de jaren ’90 was de Procar er zelfs nog te gast, voor een jaarlijkse manche van het Belgisch kampioenschap toerwagen racen. Tot 1996 was dat nog op de lange omloop, maar mede dankzij de dodelijke crash van Guy Nève in 1992, werd de huidige omloop geïntroduceerd. Dezer dagen is Chimay enkel nog in gebruik voor een select aantal motorraces en classic events. De pitgebouwen en de voetgangersbrug geraken stilaan in verval, dus er is dringend nood aan vernieuwing.

Subsidies Circuit Chimay

De subsidiering is de start van een partnerschap tussen de stad en de non-profitorganisatie Circuit de Chimay. De bestaande gebouwen zullen gedeeltelijk afgebroken en vervangen worden, terwijl de blijvende infrastructuur (zoals de loopbrug) aan een grondige renovatie zullen onderworpen worden. De nieuwe permanente installaties zullen ter beschikking worden gesteld van verenigingen of clubs, die op één of andere manier verbonden zijn aan een sportief gegeven. Nieuwe terrassen en tribunes zullen een grote meerwaarde gaan betekenen voor de activiteiten op het circuit, die (gelukkig) de kern rond het geheel blijven.

Subsidies Circuit Chimay

Tot slot willen we even onze tweewielige collega’s van Motorrijder vermelden, die een oplettend oog hadden voor dit nieuwsfeit. Er is wel degelijk een (beperkt) persbericht verschenen rond deze heugelijke gebeurtenis, maar dat is blijkbaar helaas onder de radar gevlogen.