Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

De TGV en de Concorde, twee Franse (of een Frans-Britse in het tweede geval) projecten die draaiden rond snel reizen in een tijdperk van vooruitgang waarin alles mogelijk leek. Maar terwijl het succes van de Concorde net genekt werd door de oliecrisis, gaf het de TGV een stroomstoot. Een boeiend verhaal over de start van hogesnelheidstreinen in Europa.

Even geen vierwielers deze zondag, maar wel een verhaal gevuld met snelheden van ruim boven de 300 km/u. Die iconische eerste oranje TGV’s zouden immers niet enkel het startschot betekenen van comfortabel en snel reizen (zonder ellelange check-in) in Frankrijk, maar ook vervolgens in de rest van Europa. Een project dat initieel weinig politieke steun genoot maar na de oliecrisis plots door eenieder op handen werd gedragen.