Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Voor ons Belgen is het aftellen naar de 1000 km van Spa, dat in het eerste weekend van mei valt. Dat is zo daar, maar eerst strijkt het circus nog even neer op Italië’s tweede meeste bekende circuit: Imola. Met het schrappen van de LMP2 en GTE-klassen, kiest de FIA in 2024 duidelijk voor kwaliteit boven kwantiteit. De focus ligt daarbij op de “Hypercar” klasse, zeg maar het voormalige LMP1. Met 19 inschrijvingen in de topklasse, is het deelnemersveld dan ook om duimen en vingers bij af te likken.

Naast het feit dat de constructeurs zo rijkelijk vertegenwoordigd zijn in zowel de Hypercar als de GT-klasse, is de line-up aan piloten misschien nog spectaculairder. Met Robert Kubica, Mick Schumacher, Jenson Button en Stoffel Vandoorne staan er vier voormalig F1-piloten aan de start. Valentino Rossi start in de GT-klasse bij het W-Racing Team, samen met het Belgisch GT-kanon Maxime Martin op de BMW M4 GT3.

Over Belgen gesproken: naast Vandoorne (Peugeot 9X8) en Martin (BMW M4 GT3), zien we ook Laurens Vanthoor (Porsche 963), Dries Vanthoor (BMW M Hybrid V8), Sarah Bovy (Lamborghini Huracan GT3 en Tom Van Rompuy (Chevrolet Corvette GT3) de start nemen in Imola. Zoals het reeds in Qatar te zien was, wordt in beide klassen geracet om elke millimeter. Een livestream van de wedstrijd is niet meteen beschikbaar, maar gelukkig wordt de wedstrijd live uitgezonden op Europort vanaf 12u30.