Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Prachtig weer, een topkampioenschap, en een schitterende line-up van voormalig F1-piloten en Belgen om U tegen te zeggen. We zijn al voor veel minder onze canapé uit gekomen. Voor diegene die niet zelf naar de Ardennen afzakken, brengt Eurosport de wedstrijd live vanaf 12u30 op de antenne. De groene vlag valt om 13u00 precies, en een goede zes uur later weten we wie deze editie van het FIA World Endurance Championschip naar zijn of haar hand zal zetten.

2024 is een jaar van verandering in het grootste uithoudingskampioenschap. De LMP2-klasse is verdwenen uit de WEC, en is verhuisd naar de European Le Series. De GTE-klasse bestaat niet langer, en de GT’s worden nu vertegenwoordigd door GT3-wagens. Dat maakt niet dat we tegen een leeg startveld aankijken, want het aantal merken dat dit jaar in de twee klassen vertegenwoordigd wordt, is regelrecht adembenemend.

In de hypercar -zeg maar LMP1- klasse zien we grote constructeurs als Ferrari, BMW, Porsche, Peugeot, Toyota, Cadillac, Alpine en Lamborghini het tegen mekaar opnemen, Terwijl bij de GT’s Ferrari, BMW, Porsche, Lexus, Ford, Mclaren, Aston-Martin en Lamborghini met klantenteams aan de start staan. DRIVR is dit jaar ook weer aanwezig, en zal de race in de loop van volgende week naar jullie beeldscherm brengen!