Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TIP: Lees zeker ook de terugblik van Casper, Jeroen Thys, Pieter, Ruth en Benny!

De #DRIVRrit was natuurlijk het orgelpunt van onze vijfde verjaardag. Maar als uitsmijter laten we alle ex-redacteurs nog eens aan het woord die sinds 2009 DRIVR hebben gemaakt tot wat het vandaag is. Je vindt hun naam vaak terug als auteur of fotograaf in het archief, maar wegens tijdsgebrek of (extra)professionele verplichtingen hingen ze noodgedwongen de sleutels aan het haakje. Deze week: Jeroen Peeters!

jeroen_peeters_01

Wat is je beste en slechtste DRIVR-herinnering?

De beste herinnering is moeilijk te kiezen, maar een kanshebber is zeker de reis met Ken naar Pau voor de Grand Prix historique. De slechtste herinnering is daaraan verbonden: één karaf rode huiswijn op onze eerste avond in Pau. Die we ons beklaagd hebben de dag erna. Onvergetelijk vond ik ook de trip naar Turijn met Pieter Ameye, inclusief bezoek aan de testpiste op de Lingotto-fabriek. Of de terugreis van het salon van Genève in 2013. Ik moet nog lachen als ik terugdenk aan de omweg die Ken ons heeft doen maken.

Op welk artikel van jouw hand ben je het fierst?

De allereerste fotoshoot, een ShootOut tussen de Twingo RS en de Fiesta Sport vind ik nog steeds een van de leukste. Als ik die reportage herbekijk, beleef ik opnieuw de fun die we toen hadden, die voor mij onlosmakelijk verbonden is met het enthousiasme waarmee we in 2009 van start gingen. Ook de foto’s van de VW Amarok krijgen nog een mooie plaats in mijn portfolio.

jeroen_peeters_04

Wat mis je het meest aan DRIVR? En het minst?

Ik mis de tijd die we konden uittrekken voor fijne roadtrips en reportages. Nu ik tussen de deadlines leef, blijkt eens te meer hoe zeldzaam dat is. Daarnaast mis ik ook wel het contact met de lezers en de directe feedback op ons werk. Ken heeft me in de beginjaren ook vaak gepusht om creatief om te springen met de fotografie voor DRIVR, wat voor een jonge fotograaf boeiend en noodzakelijk is om bij te leren. Ik ben met DRIVR moeten stoppen omdat ik meer kon gaan fotograferen voor klanten in de autosector. Na een volle werkweek auto’s fotograferen is een weekendje zonder camera toch welgekomen.

Wat vind je nu van de site?

De look van de site is tijdloos, en spreekt me nog altijd aan. Het is ook fijn om te zien dat er opvolging is voor mezelf en voor de redacteurs die de afgelopen weken nog eens de revue passeerden. DRIVR weet de fijne artikels nog altijd te vinden en te schrijven.

jeroen_peeters_02

Doe je vandaag nog iets met auto’s?

Ik ben sinds 2008 freelancefotograaf voor verschillende media en bedrijven. De laatste jaren heb ik me steeds meer meer kunnen toeleggen op de autosector: op merken en magazines. AutoGids is onlangs een van mijn grootste klanten geworden, een evolutie waar ik enkele jaren geleden maar van kon dromen. De ervaring die ik heb kunnen opdoen bij DRIVR komt dus nog vaak van pas!

Wat staat er momenteel in je garage?

De meeste kilometers leg ik tegenwoordig af met een Skoda Yeti, die recent in de plaats kwam van mijn oudgediende Alfa 156 Sportwagon. Ondanks het grote verschil tussen de twee, heb ik me die beslissing nog niet beklaagd. Daarnaast rij ik nog zoveel mogelijk met mijn Lancia Fulvia Coupé uit 1971.

jeroen_peeters_03