Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Veroorzaakte onze vorige post over Autodromo nog heel wat gewoel in de commentaren over interessant – en betaalbaar – polsmetaal, dan bewijst Autodromo met hun nieuwe Stradale-collectie dat ze nog steeds heel wat bang for your buck leveren. De Autodromo Stradale werd onlangs onthuld tijdens de Monterey Car Week op het Concorso Italiano en laat ons zowel watertanden als pegulanten sparen. Of wat had je gedacht?

autodromo-stradale-2

Zeker als je weet dat het design deze keer gebaseerd is op de tellerpartijen uit Italiaanse bolides van eind jaren 50 en zelfs het lederen bandje refereert aan het stijlvolle interieur van toen. Bradley Price, stichter van Officine Autodromo verduidelijkt:

“We created the Autodromo Stradale to make an emotional connection to a golden period of motoring. The design inspiration came from the iconic age of GT cars. It was a time where Grand Touring cars blended outright performance with a high level of luxury, comfort and style. The Autodromo Stradale watch is designed to encapsulate these qualities and provide a vessel by which the owner can connect to that time period and that feeling when he or she wears the watch. It’s the ultimate watch for the gentleman driver.”

Dit is trouwens nog maar de tweede keer dat Autodromo zich waagt aan een automatische horloge – zo eentje die zichzelf opwindt door bewegingen van je pols – als opvolger van de gelimiteerde Monoposto. Deze Stradale is het volgende permanente model in hun collectie en zou wel eens de toon kunnen zetten voor hun toekomstige line-up. Als dat werkelijk het geval zou zijn: count me in! Tenzij er iemand afkomt met een waardig alternatief?

autodromo-stradale-1autodromo-stradale-3  autodromo-stradale-4

[Via: Autodromo]