Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

TrosMaretsGTO

“Het hele verhaal ga ik hier niet kunnen dupliceren” bekende ik eind 2014, “maar een korte video of meer info over de gereden route kan zeker van zodra de reportage verschenen is”. Vier maanden later is het eindelijk zover: mijn zoektocht naar de mooiste hillclimb van België is gepubliceerd in GTO Magazine. En daarom eindelijk ook op DRIVR: een korte video-impressie van de sublieme Renault Mégane RS Trophy-R op één van de leukste klimkoersen in België, namelijk die van Trôs Marets in Malmedy.

COURSE DE CÔTE DE TRÔS MARETS
Plaats: Malmedy
Lengte: 4,4 km
Stijging: 151 m (5%)
Baanrecord: 1:42,090 (Osella FA30, 2011)
GPS: 50° 26′ 32″ – 6° 2′ 27″

[…] De 4,4 km lange baan begint vlakbij het stadscentrum in Bévercé op de N68. De tarmac is relatief nieuw en wordt van oktober tot maart onderhouden door veegmachines die de baan modder- en sneeuwvrij houden. Bovenaan zit je immers op 600 m, waar het toch al steviger wintert dan op zeeniveau. Desalniettemin ligt de weg er vochtig bij, gezien de ochtenddauw niet wil optrekken en de temperatuur rond het nulpunt bengelt. Meteen de reden waarom Renault de Michelin Pilot Sport Cup 2’s gewisseld heeft voor een set wintersloffen. Die beroven de Trophy-R weliswaar van zijn scalpelachtige precisie, maar zorgen er wel voor dat de 275 paarden hun weg relatief feilloos naar het koude asfalt vinden. En dat zou met gesneden slicks gewoon niet het geval zijn, vooral om je ze in deze omstandigheden onmogelijk op bedrijfstemperatuur krijgt. […]

[…] De hillclimb van Malmedy blijkt ideaal om de dagje stuurplezier mee te beginnen. De goede ondergrond en prima zichtlijnen maken het tracé bijna gemoedelijk. Stimulerend zelfs, om nóg harder op de 19-inchers te gaan leunen. Qua verkeer valt de pas ook goed mee, al ben je er zelfs op een blauwe maandagochtend niet alleen. Trôs Marets verdient daarom een dikke 8, mede omdat er een natuurlijk flow in zit die je meteen in de juiste stemming brengt. Dat je na bepaalde serpentines de baan nog in je ooghoek ziet liggen, draagt alleen maar bij aan de ervaring. […]

Welke de andere twee hillclimbs zijn, ontdek je in GTO 1-2015 die nu in de rekken ligt.