Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Ford heeft zonet de Belgische prijzen van de nieuwe Fiesta ST bekend gemaakt.

Op een eerste rij-impressie is het nog eventjes wachten, maar intussen heeft Ford wel al de Belgische prijzen van de nieuwe Fiesta ST gecommuniceerd. De nieuwe driedeurs-ST verlaat de lokale Ford-dealer vanaf 23.000 euro. Zo’n 2.050 euro meer dan wat zijn voorganger in 2013 koste. De vijfdeursversie, die bij ons voor het eerst beschikbaar zal zijn, kost slechts 500 euro meer.

De nieuwe Fiesta ST, die het nu met een 200 pk sterke 1,5-liter driecilinder EcoBoost moet doen, is standaard uitgerust met onder andere Recaro-kuipstoelen, 17-duims lichtmetalen velgen en SYNC3 met Bluetooth, Voice Control en Android Auto/Apple Carplay. Ook de ‘ST Drive Modes’-knop is standaard en bied de keuze tussen Normal, Sport en Track.

Voor wie nog meer snufjes wil is er de ST Ultimate vanaf 26.000 euro. Die krijgt naast een reeks extra veiligheids- en comfortsnufjes ook gedeeltelijk met leder beklede Recaro’s, een B&O Play audiosysteem met 675 Watt versterker en 10 luidsprekers, een navigatiesysteem, automatische airconditioning en 18-duims lichtmetalen velgen, gecombineerd met rode remklauwen.

Het fel geanticipeerde ST Performance Pack met mechanisch Quaife-sperdifferentieel, launch control en een performance schakelindicator kost tenslotte 950 euro extra, en is zowel verkrijgbaar op de standaard ST als de ST Ultimate.