Share a little biographical information to fill out your profile. This may be shown publicly.

 

We sturen je per e-mail een wachtwoord toe. Soms komt deze e-mail in je spambox terecht.

Waar anders dan op de Nürburgring zie je de DRIVRs van de (nabije) toekomst in volle actie?

Een consortium van 30 OEMs, negen bandenfabrikanten en vijf toeleveranciers heeft zich verenigt om gedurende 16 weken per jaar, tussen april en oktober, vier dagen per week exclusieve toegang te krijgen tot de Nürburgring Nordschleife. De dagen staan bekend als de Industry-Pool Day. Maar in tegenstelling tot private testdomeinen blijven ze met uitzondering van het circuit zelf, open voor publiek. Een uitgelezen kans om te zien waar constructeurs zoal mee bezig zijn en om de prototypes in actie te zien. Deze week was het terug van dat, en dankzij het WWW zitten we op de eerste rij.

Zo zien we dat Lamborghini bezig is aan de ultieme versie van de Aventador, Chevrolet zijn ZR1 nog steeds te luid is voor de Groene Hel en Toyota en BMW nog steeds hard aan het werk zijn om de productieversie van respectievelijk de Supra en Z4/5 op punt te krijgen. Maar ook gecamoufleerde prototypes van Mercedes, Land Rover, Audi, VW en Ferrari worden dynamisch op de proef gesteld.

Op dag twee zijn het dan weer vooral Porsche, Mercedes en Audi die zich laten opmerken, terwijl de Lamborghini Aventador (Performante?) Chevrolet ZR1 en Ferrari 488 Pista verder worden afgepeigerd op de 21 km lange omloop. En wat dan gedacht van de niet-gecamoufleerde Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio of de uitgaande generatie Aston Martin Vantage? Allemaal vragen waar we momenteel nog geen antwoord op hebben maar die de geest wel prikkelen. Kijk én luister vooral mee.